Stäng fönster Falköping kn, BORGUNDA 49:1 M.FL. BORGUNDA KYRKA

Beskrivning
BORGUNDA KYRKA omges av en rektangulär kyrkogård som sluttar relativt kraftigt åt öster. Kyrkogården inramas av en kallmurad stenmur som har en stor, äldre grind mot landsvägen öster om kyrkan. Mot en utvidgad del av kyrkogården åt väster finns en recent smidesgrind. Grindarna är upphängda på fyrkantiga grindstolpar av massiv sten. Från grinden i östra muren leder en bred, grusad (grus på asfalt) gång, kantad med en allé av hårt nedklippta almar, upp mot koret. Det absidformade koret omgärdas av en gräsbevuxen kulle eller avsats som avgränsas av en terrassmur av kalksten.
Mycket av det ursprungliga gångsystemet är borttaget men på den östra sidan finns en tvärgång bevarad som leder till parkeringsplatsen söder om kyrkogården. Gångarna leder även runt hela kyrkan. Innanför muren finns en delvis bevarad trädrad av lövträd, främst lind och alm.
Gravvårdarna, av blandad storlek, ålder och utformning, är placerade i rader med nord-sydlig riktning efter det delvis borttagna gångsystemet. Några gravvårdar bevarar inramningar i form av klippta häckar. På norra sidan av kyrkogården finns något yngre gravvårdar. Kyrkogården utvidgades åt väster på 1980-talet. Den nya delen inramas, likt den äldre delen, av en kallmurad kalkstensmur. Innanför muren finns en trädrad av lövträd planterad.
Kyrkogårdens nyare del är helt gräsbevuxen med undantag för en asfalterad gång. Denna leder från den gamla kyrkogårdens västra del, i en 90-gradig vinkel mot ekonomibyggnaderna i söder. Några gravvårdar finns på den nordöstra delen, placerade i en rad med nord-sydlig riktning. I den norra delen, intill muren, finns en liten minneslund som omges av en häck och markeras av ett kors samt en natursten.