Stäng fönster Falköping kn, STORA BJURUM 1:2 BJURUMS KYRKA

Beskrivning
BJURUMS KYRKA ligger på en svag höjd. Den omkringliggande lilla begravningsplatsen avgränsas genom en kallmurad stenmur med avrundade hörn åt öster. Ingången genom stenmuren sker genom smidesgrindar (nu stulna) öster om koret vilket gör att kyrkan känns orienterad åt fel håll. Muröppningar finns även mitt på den södra, respektive den norra sidan, båda utan grindar. Från ingången går grusgångar fram emot koret och runt hela kyrkan, med utstickare från västingången och utmed den sydöstra delen av muren. På kyrkans västsida har kyrkogården en terrassering med en stentrappa som leder ned mot de lägre delarna. Kyrkogården är helt gräsbeklädd utan träd eller buskar. Gravvårdarna, med eller utan stenram, är placerade i något ojämna rader med nord-sydlig riktning. På kyrkans norra sida finns endast ett mindre antal gravplatser. Utmed grusgångarna finns enstaka lyktstolpar av metall samt, strax bakom muren, belysningsstolpar vilka nattetid skall lysa upp kyrkans fasader. I det sydöstra hörnet står en flaggstång.