Stäng fönster Stockholm kn, ELEKTRA 11

Beskrivning
Kontors- och industrianläggning belägen på en hörntomt i den centrala delen av Västberga Industriområde längs Västberga Allé.

Den ursprungliga delen av anläggningen uppfördes i rött tegel för Lidköpings mekaniska verkstads AB efter ritningar av Ahrbom & Zimdahl från 1942. Den bestod av en kontorsdel genom en lägre huskropp sammanbyggd med en verkstadsbyggnad samt en fristående vaktmästarbostad med pannhus. Anläggningen har sedan succesivt byggts till åt väster (verkstad) och norr (kontor) samt kompletterats med ett portvaktshus i sydöst. I områdets nordvästra del finns även en delvis fristående lagerhall/stålhall från 1982 samt en fristående lagerbyggnad i trä. I övrigt finns även några mindre byggnader inom fastigheten till exempel en pumpprovsbyggnad samt ett garage. De flesta av byggnaderna har genomgått förändringar i form av utbytta portar, dörrar och fönster.
Större delen av marken är asfalterad och i norr finns parkeringsplatser. Delar av anläggningen är omgärdad av gunnebostängsel. Framför kontorsbyggnaderna längs Västberga Allé finns gräsytor, träd, buskar och planteringar. Marken framför entréerna är stenbelagd.
Sedan 1961 är företaget IMO Pump verksamma inom området