Stäng fönster Lidingö kn, KOVALLEN 4 M.FL. KOVALLEN

Beskrivning
Radhus ritade av arkitekt Hans-Ancker Holst som personalbostäder till sin egen personal. Radhuslängan som ligger i souterräng åt två håll är uppförd i rött tegel med ett lutande kraftigt takband av kopparplåt. Huskroppen är saxad och har anpassats till markens lutning genom att varje förskjuten del endast innehåller två lägenheter. Små förgårdar med gräsytor, rhododendronbuskar samt mindre träd avskiljs från gatan av ett lågt brunt trästaket med svarta järngrindar.

Exteriör beskrivning av Kovallen:
Det dolda motfallstaket är klätt med papp.
Ett kraftigt takband av kopparplåt löper längs hela byggnaden.
Fasader av mörkt rött tegel.
Entréer med dörrar av trä, i huvudsak mörka, i olika utföranden samt sido- och överljus. Oklart hur många som är ursprungliga.
Nio av tolv skärmtak över entréerna är utbytta från de ursprungliga pappklädda av trä med snedsträvor till nya välvda av plåt, ett är av plexiglas.
Balkonger och uteplatser mot baksidan.
Ursprungliga vita tvåluftsfönster med sidoställd mittpost.