Stäng fönster Stockholm kn, BIKTFADERN 2 M.FL.

Beskrivning
Anläggningen besår av 26 stycken välbevarade radhusenheter uppdelade i fyra längor. Radhusen om en våning med souterrängvåning samt två våningar i hus 12-15, uppfördes på 1960-talet och ligger belägna i den södra delen av Sköndal, invid Drevikens strand. Byggnaderna består av två typer med entré i över- respektive souterrängplanet. Entréerna och garagen är förlagda mot Sköndalsbrovägen. Radhusen karaktäriseras av ett rationellt formspråk med tidstypiska gavlar i vit kalksandsten uppåt avsmalnande som skiljeväggar mellan huskropparna. Uppåt avslutas fasaderna av ett brett band av profilerad kopparplåt. Samtliga radhus har indragna balkonger med ursprungliga spjälräcken i brunt trä, dessa förlagda i söderläge. Invid Dreviken finns en stor gräsplanterad allmänning medan själva radhustomterna är små. Vid inventering sommaren 2008 var några enstaka garageportar utbytta samt ett fåtal utbytta entrédörrar.