Stäng fönster Lidingö kn, FARLEDEN 2 M.FL. LARSBERG

Beskrivning
Larsberg är planerat och byggt på 1960-talet och ligger som de flesta andra av Lidingös flerbostadshusområden högt på en höjd med överblick på den omgivande bebyggelsen och miljön. Anläggningen består av en enhetlig och tidstypisk bebyggelse med punkthus och skivhus samt en centrumkärna. Byggnaderna är uppförda med röda tegelfasader, gröna plåttak samt vita balkongfronter av betongplattor med frilagd ballast. De flesta av anläggningens byggnader ligger på rad utefter Larsbergsvägen som slingrar sig upp över en höjd, skivhusen har placerats ytterst mot vattnet och punkthusen lite mer tillbakadraget på andra sidan om vägen. Centrumkärnan har fått en lite lägre placering, ner mot Agavägen. Larsberg upplevs som grönt, redan vid byggnationen var man noga med att behålla så mycket ursprunglig grönska och markkaraktär som möjligt. Detta skiljer sig mot hur samtidens bostadsbebyggelse vanligtvis uppfördes, då plansprängning av områden var vanligt förekommande i strävan att få bebyggelsen att hamnade på samma höjd för att sedan nyskapa vegetationen runt omkring. 2006 började man bygga till och förtäta centrumkärnan med nya bostäder.