Stäng fönster Stockholm kn, INNERSKÄR 1 M.FL.

Beskrivning
I sydöstra hörnet av stadsdelen Västertorp uppförde HSB genom sin Egnahemsavdelning under 1950-talets första år ett område med kedjehus. Området omfattar ungefär 50 byggnader i tio kvarter i ett relativt flackt avsnitt intill E4/E20-Södertäljevägen. Vägarna i området avdelar ett stort rätvinkligt markområde i mitten som vid sidan av kedjehusen utgörs av grönytor och ett f d spädbarnshem som numera fungerar som bostäder. I väster, söder och norr sparad naturmark.
Byggnaderna ritades av den i Finland födde Jarl Bjurström och delarna tillverkades av HSB-Boro. Liksom vid annat egnahemsbyggande vid tiden var inslaget av självbyggeri högt. Många fastigheter kom att bebyggas med garage från början medan andra egnahemsbyggare lämnade in lov efter bara några år om att få komplettera med garage. Under 1970-talet fick de flesta byggnaderna i området nya fasadmaterial som plåt, lavellaplast eller lockpanel. Länkarna mellan bostadshusen, med förråd/garage och pergolor har i många fall byggts in och fungerar nu som bostadsutrymmen.
Huslängan i kvarteret Innerskär är en svagt svängd huslänga om fyra enhetligt färgsatta kedjehus i, mitten av området. Varierande tomtstorlek på gatsidan där häckar och lövträd dominerar. Grus- och stenbelagda uppfarter. På baksidan präglas tomterna av avskiljande häckar, gräsmattor med terrasseringar, sparade naturträd och prydnadsbuskar. Baksidorna vetter mot en skogsbevuxen allmänning.