Stäng fönster Stockholm kn, SKIDTRÄNAREN 1 M.FL.

Beskrivning
Åtta spritputsade och relativt enhetliga lamellhus från 1949 i strikt lamellplan mellan tunnelbanan och Terrängvägen. Mellan gavlarna och spåren sträcker sig en gångväg genom ett grönområde som vid de östra byggnaderna är kraftigt kuperat. Längs Terrängvägen naggas gårdarna, som rustades upp vid inventeringstillfället i april 2005, av asfalterade parkeringsplatser. Körvägar och gångstråk genom gårdarna är asfalterade, närmast entréerna ligger röd betongsten. Lekredskap och bänkar på gårdarna är av sent datum. Prydnadsplanteringar i form avkanstensomgärdade rabatter finns vid entréfasaderna och grupper av buskar förekommer också.

Öster om kvarteret Slalomåkaren tar kuperad naturmark vid inpå huset. Gården i kvarteret domineras av en rund bergknalle och en stor naturstensterrassering. Tallar och mindre björkar. Infart till gården belagd med smågatsten.

Mellan Slalomåkaren och Skidtränaren leder en gångväg till huvudstråket utmed spåret inbäddad i kuperad parkmark med tall och enstaka lövträd. Nästa gård västerut är bredare, mjukt kuperad och grästäckt med berg i dagen och lekredskap. Inga entréer vetter hitåt. Mellan kvarterets hus 1 och 3 gård med entréer, tallar och prydnadsbuskar. Den västligaste gården i Skidtränaren har utökad parkeringsyta och en lekplats. Mot kvarteret Utslagningen öppen gård med pergola tillhörig en av marklägenheterna, gångstråk och gentral talldunge.

Utslagningens två lameller åtskiljs av en kuperad gård med sentida sitt- och grillplats med spaljéstaket. Stora träd dominerar intrycket här till skillnad från ytan mellan Utslagningen 1 och förtätningsbebyggelsen från 1990-talet i Utslagningen 2 där en låg lövträdrad och en gräsremsa markerar gränsen.