Stäng fönster Lidköping kn, TRÄSSBERG 16:1 TRÄSSBERGS KYRKA

Beskrivning
TRÄSSBERGS KYRKA ligger öst - västligt placerad mitt på den lilla, rektangulära kyrkogården. Kyrkogården omges av en jämn, kallmurad stenmur. Huvudingången vetter mot en körväg i väster och utgörs av en dubbel, sentida smidesgrind. Grinden kröns av två smidda kors. Den är placerad mellan fyrsidiga stolpar av gnejs, täckta av lockhällar. En grusgång leder från grinden till kyrkans västportal. En likadan grind i öster vetter mot Lidköpingsvägen. Från grinden leder en grusgång mot kyrkan. En annan kyrkogårdsingång, i form av en smidd pargrind, vetter mot Lidköpingsvägen i söder. Grinden kröns av smidda löpande hundornament. Den är placerad mellan två fyrsidiga kalkstensstolpar med konande lockhällar samt stenklot. En grusgång leder från grinden till kyrkans sydportal. I höjd med parkeringsplatsen och ekonomibyggnaden i norr är en ingång i form av en muröppning.
Runt kyrkan leder en grusgång, och öster om kyrkan går en grusgång i nord - sydlig riktning. Egentliga gravkvarter saknas. Huvuddelen av vårdarna ligger i nord - sydlig riktning. Flera vårdar är från 1800-talets slut och 1900-talets början, bland annat höga resta stenar, två järnkors samt en grav med järnstaket. I östra delen dominerar nyare gravvårdar. Här finns även planterade häckar. I norr är ett träkors.