Stäng fönster Landskrona kn, SPÄTTAN 1 BORSTAHUSENS KAPELL

Beskrivning
Kapellanläggningen saknar kyrkogård. Byggnaden är formad i vinkel kring en skyddad trädgård, till största delen grässatt. Tomten omges av omväxlande blandhäck, ett grönt Gunnebostängsel och ett rött trästaket med en grind mot gatan. I södra tomtgränsen ligger ett garage i tegel till grannfastigheten. Kring byggnaden finns en stensatt yta av marktegel. På tomten finns cykelställ och lekutrustning. Vid kapellets södra gavel står en klockstapel i brunlaserat trä, ritad 1963 av arkitekten Aina Berggren. Den består av fyra pelare, i toppen diagonalt förenade till en spets. Konstruktionen styvas av bindbjälkar och krysstag i metall. I stapeln hänger en klocka, se under ”Inventarier”.

Byggnader på kyrkotomten
I trädgården står ett redskapsförråd ställt på en grund av betongplintar. Förrådet har rödmålade väggar av träpanel, vitmålade dörrar och ett sadeltak med asfaltspapp.

Borstahusen – från fiskeläge till fritidsparadis, Åke Jönsson, Laertes, Landskrona, 2007
Inventarieförteckning för Borstahusens kapell, Teresa Westerberg, 2015-05-20