Stäng fönster Arboga kn, GLASMÄSTAREN 5

Beskrivning
Den första bebyggelsen i detta område uppfördes troligen som oplanerad kåkbebyggelse enär den då låg utanför stadens hägn och därmed utan krav på burskap. På kartan från 1660-talet har de små tomterna inordnats i kvarter. För övrigt samma kvartersmönster som idag. Denna fastighet utgör en sammanslagning av 2 stycken mindre tomter. Enligt uppgift är också bostadshuset på denna fastighet en sammanslagning av 2 stycken byggnader. Byggnaden har mycket vackra proportioner och är ett fint inslag i gatubilden.
Enligt en anteckning låg här redan 1761 en byggnad i 2 våningar (se Hembygdsföreningen Arboga Minnes Årsbok 1974).På fastigheten finns också en förrådsbyggnad som uppfördes någon gång mellan 1857-1879.