Stäng fönster Kramfors kn, ULLÅNGERS PRÄSTBORD 1:26 ULLÅNGERS KYRKA

Beskrivning
Kyrkotomten ligger på en svag höjd med omgivande ängar i söder och norr. Strax intill kyrkan i väster ligger församlingshemmet med en asfalterad yta emellan. Bortom församlingshemmet passerar E4 förbi. I öster löper en höjdrygg.

Den rektangulära kyrkotomten i öst-västlig riktning avgränsas av en hög granhäck. Entrén sker genom en grind i smide med låga grindstolpar i granit, tillkomna vid restaureringen 1935. Kyrkobyggnaden är placerad i sydväst på tomten. Framför och runt kyrkan ligger betongplattor i gångstråk, kantade med galvaniserade lyktstolpar med glaskupor installerade efter restaureringen 1973-74. Gravkvarteren är gräsbevuxna. En minneslund finns intill sakristian i nordöst. Marken sluttar brant ned mot norr där kyrkogården utvidgats. Uppe på krönet markerar syrenbuskar gränsen för slänten. Kyrkogården är även utvidgad i terasser mot öster. Här ligger ett större gravkapell i trä med utvändig vitmålad liggande panel, sadeltak med svart bandfalsad plåt. Gavelmotiv med pilastrar som bär frontonen i söder o norr. Kapellet kan troligen dateras till restaureringsperioden 1907-09.