Stäng fönster Malung-Sälen kn, BJURÅKER 3:3 YTTERMALUNGS KAPELL

Anläggningen består av en kyrkogård med ett kapell.

Yttermalungs kapell fick begravningsrätt först 1846, då en kyrkogård invigdes i anslutning till kapellet. Innan dess fördes de döda till Malung.

Den äldsta delen av kyrkogården är anlagd närmast kapellet; i söder, väster och öster. Där ligger ännu några gravvårdar från 1800-talets andra hälft. Kyrkogården har därefter utvidgats mot söder i två etapper, 1972 och 1990.

Kyrkogården har sin huvudingång i norr, i förlängning av infartsvägen som ligger i axel med tornet. Ingången till kyrkotomten markeras av kraftiga pelare i huggen granit.

Kyrkogården tillika kyrkotomten avgränsas av låga häckar. Kyrkogårdens gravkvarter domineras av stora gräsmattor, på vissa platser avdelade av häckar och i övrigt genom några asfalterade alléer. Även kring själva kyrkobyggnaden löper en asfalterad allé. Gravvårdarna ligger i långa rader. Omkring och inom kyrkogårdsområdet förekommer många lövträd, i synnerhet björkar.