Stäng fönster Stockholm kn, SKOTTÅRET 3 M.FL.

Beskrivning
Lamellhusområde från 1948-52 fördelat på tre kvarter och fem byggnader längs Helgdagsvägen i Hökarängens nordöstra del. Två säckgator, Tis- och Onsdagsvägarna går in i området och två stora gårdar öppnar sig mot söder, den östra av dem gränsar till ett daghem och rymmer en gunnebostaketomgärdad odlingsyta. I byggnadens innerhörn finns en sittplats med natustensmurar. Motsvarande gårdsyta i kvarteret Seklet är helt grästäckt och genombruten av en grusgång. Prydnadsbuskar längs fasaderna är genomgående både på de två gårdarna och på förgårdsmarken. Variationen i arter är stor.

Förgårdsmarken mot Helgdagsvägen är strikt med regelbundet planterade prydnadsträd mellan buskarna. I de indragna byggnadshörnen står större lövträd. Kanstenen är här liksom längs säckgatorna av granit. Entrégångarna är täckta med betongplattor. Tisdagsvägen är lummig medan Onsdagsvägen är öppnare med endast ett fåtal prydnadsträd. Grannskapets centrum låg här, idag finns en kvarterbutik och en frisersalong kvar i Seklet 1 hus 1 bottenvåning.

Vid tre husgavlar naturstensterrasserade och asfalterade garagenedfarter. Seklet 1 hus 3 har garage i långsidans källarvåning. Vid Trettondagens södergavel inhägnat upplagsområde med förrådsbyggnad.

I öster avgränsas området mot Veckodagsområdet av ett lummigt gångstråk.