Stäng fönster Enköping kn, FRÖSLUNDA 4:1 FRÖSLUNDA KYRKA

Beskrivning
Kyrkobyggnaden ligger nära den norra gränsen för kyrkogården. Den gamla kyrkogården ligger söder och väster om kyrkan. Söderut har kyrkogården utvidgats i flera etapper. Den senaste stora utvidgningen är fortfarande till största delen outnyttjad. På den ligger en minneslund. Kyrkogården har grusgångar och grästäckta gravkvarter förutom närmast söder om kyrkan där ett antal grusgravar med sten- eller häckinramning från tidiga 1900-talet ligger. Kyrkogårdsmurens insida kantas av rader av lövträd. Klockstapeln från 1752 är belägen i skogsbacken norr om kyrkan. Den har en ålderdomlig karaktär. Nederdelen har snedställda väggar med tjärad panel. De snedställda väggarna är betingade av konstruktionen med diagonalställda stolpverk. Över den nedre delen reser sig den brädklädda tjärade stapeln som kröns av en spånklädd huv med karnisprofil. Över huven reser sig en liten lanternin som också kröns av en spånklädd huv med karnisprofil.