Stäng fönster Arboga kn, BARNHUSET 2

Beskrivning
Under slutet av 1800-talet uppfördes några mycket exklusiva privatbostäder i Arboga bl.a. Glasbruksvillan och Baron Flemmings hus samt byggnaderna på denna fastighet för direktören på Arboga bryggeri Karl Johansson. Bostaden innehöll 12 rum och kök. Arkitekt och byggmästare var samma person som ritade bryggeriet och byggtiden var 4 år. Italienska stuckatörer stod för dekoren. Mot gatan har huvudbyggnaden från gatunivån upp till manshöjd rusticerad i sandsten och däröver tegel med viss sandstensdekor. Taket har 6 stycken prydnadsgavlar samt dekorationsskorstenar. Arkitekturstilen är närmast nygotik. Byggnadens fasad är mycket välhållen och autentisk och så lär också interiören vara. Till huvudbyggnaden hör 2 stycken gårdshus likaledes uppförda i tegel.