Stäng fönster Lidköping kn, MELLBY 2:8 M.FL. MELLBY KYRKA

Beskrivning
MELLBY KYRKA - Kyrkan ligger i sydvästra delen av den närmast ovala kyrkogården. Kyrkogården är belägen på den högsta delen av en liten ås. Kyrkogården omges av en stenmur av främst granit samt av en trädrad och bitvis även av en hagtornshäck. Huvudingångarna är belägna i väster och i söder. Västra ingången består av en enkel smidesgrind mellan två fyrsidiga granitstolpar. Från denna leder cementplattor till kyrkporten i vapenhuset. Framför porten är en cementbelagd plan. Ingången i söder består av en likadan grind, men dubbel. En tredje, enkel grind med samma utseende vetter mot den så kallade kyrkstugan i öster. Från denna leder en bred grusgång mot kyrkporten i söder.
Runt kyrkan går en bred grusgång. De fåtaliga gravarna är belägna dels i kyrkogårdens sydöstra hörn och dels utmed vägarna i väster och söder. Ett flertal av de västligt belägna gravarna består av resta, höga stenar från 1900-talets förra del och innehåller stenramar, grus mm. En gravvård omges av ett gjutjärnsstaket. På kyrkogården växer enstaka träd. Ca 200 meter nordväst om kyrkan ligger platsen för föregående kyrka, av vilken endast ett kor ombyggt till gravkapell återstår.