Stäng fönster Gotland kn, FOLE KYRKOGÅRDEN 1:1 FOLE KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården är oregelbundet rektangulär med störst utrymme i norr och nordväst om kyrkan, förmodligen har en utvidgning åt detta håll skett någon gång.

Kyrkogården omges av kallmurade kalkstensmurar ca 100 cm breda och 110 cm höga. Ett smalare parti finns bakom sockenmagasinet där en medeltida bod legat. Den krans som omgav kyrkan är till största del nedsågad. På den södra kyrkogårdssträckningen öppning försedd med dubbla trägrindar, på den östra finns dels en stiglucka med träportar och dels en liten trägrind, på den norra sträckningen finns en trägrind in till prästgården. En öppning i östra muren finns med en trappa som leder ned till en sopsorteringsstation. Från den norra och södra öppningen samt från stigluckan i öster leder grusgångar fram till och längs med kyrkans södra fasad mellan södra stigluckan och södra portalen ligger kalkstensplattor. I övrigt domineras kyrkogården helt av gräs.

I det nordöstra hörnet ligger ett sockenmagasin, uppfört på 1830-talet. Bakom magasinet står ett antal gravvårdar lutade mot kyrkogårdsmuren. Söder om kyrkan finns de äldsta gravvårdarna och de i ålder och utseende mest varierande vårdarna. Belysningen utgörs dels av belysningsstolpar och dels av spotlights som lyser upp fasaderna.

Övriga byggnader på kyrkogården
Ett sockenmagasin står i kyrkogårdens nordöstra hörn. Uppfört av sten, fasaderna är putsade och avfärgade vita. Tacket täcks av falar. Utvändig trätrappa på östra gaveln på vilken också träporten finns. Utluftningsgluggar. Invändigt är magasinet inrett med en våning med loft, en trätrappa binder dem samman.