Stäng fönster Stockholm kn, NOCKEBYHOV 2:22

Beskrivning
Stort bostadshus i 2 våningar med flera souterrängvåningar, från tidigt 1950-tal i Nockebyhov. Byggnaden är belägen på en starkt kuperad höjd, och slingrar sig som en båge kring en inre gård med återvändsgatan Gubbkärrsbacken. På gårdens mitt en hög bergsknalle, med glest växande tallar. Här även gräsmattor med lekredskap, sandlådor, träd, buskar. Marken utmed husfasaden är asfalterad.

Från Gubbkärrsbacken leder en asfalterad körväg in till husets f.d. panncentral (i souterräng i den sydvästra gaveln). Här finns även en ej ursprunglig trappa i tryckimpregnerat trä upp till gården. .

I sydost finns en stor terrass utmed souterrängfasaden, som vilar på en hög stödmur i fogad granit. Terrassen har smidesräcken utåt samt mark i betongplattor. Trappor i granit med smidesräcken leder ned till gata.

I anläggningens yttre delar sluttar marken brant, här finns naturvuxen och slyig skog, gångar och stigar, trappor i granit eller betong, smidesräcken. Här och var terrasseringar i fogad granit samt partier med framsprängd bergssida..