Stäng fönster Tidaholm kn, SUNTAK 20:1 SUNTAKS GAMLA KYRKA

Beskrivning
Kyrkan ligger på en kulle med koret åt öster inom en närmast kvadratisk kyrkogård. Kring kyrkogården löper en kallmur av gråsten med öppning i söder och rad av äldre lönnar. I kyrkogårdens sydvästra hörn finns den kallmurade sockeln efter en 1918 riven klockstapel. I motsatt hörn står ett stegskydd från 1953 med pulpettak täckt av tjärpapp. Kyrkogården saknar helt gångar och har väl bibehållit sin ålderdomliga karaktär. Av gravvårdar finns bara en orubbad sydväst om kyrkan, en empiresten. Framför kyrkans sydportal ligger i marken, förutom några hällar av råbruten kalksten, två gravhällar från 1600- samt 1700-tal och en liljesten med ristat livsträd. Invid kyrkan södra långsida står de tre delarna till en unggotisk fönsteromfattning av sandsten. Detta fönster har tidigare med stor sannolikhet suttit i absidens nu igenmurade östra smyg.