Stäng fönster Stockholm kn, ARENAN 1 M.FL. GLOBEN

Beskrivning
Sfärisk arenabyggnad med intilliggande annex och entrébyggnad, kontorsbyggnad med biljettförsäljning samt hotell- och kontorsbyggnad, uppförda under slutet av 1980-talet. Byggnaderna bevarar sin ursprungliga karaktär. Byggnaderna omges till stor del av plan betongplattebelagd mark. Mot nordost finns en bred gångbro över Nynäsvägen. Mot norr ligger Entrétorget och Hovet (Johanneshovs isstadion), mot nordväst Globentorget och mot väst Arenatorget och köpcentrat Globen shopping. Mot syd ligger Arenatrappan som leder ned till hotellets entré. Trappan är granitbelagd och har betongplattebelagda terrasseringar på sidorna, med buskar, en lönn och en bänk. Framför hotellentrén finns en betongplattebelagd slinga, asfalt och en park med en damm med fontän och en uteservering. Öster om hotellet finns en cykelväg. Öster om Globen finns en damm med en fontän och en sluttning av natursten och betongsten lagda i bruk, med ett utåtlutande räcke av galvaniserat stål. Här finns också en asfalterad väg som leder norrut, förbi entrébyggnaden. Öster om entrébyggnaden finns en skyltmast av blåmålat stål.