Stäng fönster Falkenberg kn, ÅRSTAD 12:1 M.FL. ÅRSTADS KYRKA

Kyrkan är högt belägen i de centrala delarna av socknen.

Parkeringsmöjligheter finns i söder och norr.

FÖRSAMLINGSHEMMET ligger i nordost och byggdes under 1980-talet. Fasaderna har en rödmålad lockpanel, vita gavlar, sadeltak täckt med betongtegel, 1-luftsfönster med spröjs, farstukvist.

KYRKOGÅRDEN
Kyrkan kringgärdas av en låg kallmurad stenmur med gräsbeväxt överdel. Huvudingången är placerad i väster med svarta smidesgrindar som sitter i grindstolpar av natursten. Även sidorna i gången innanför grindarna är murad en bit. En naturstenstrappa med svartmålad ledstång leder upp till kyrkan. Vid muren finns även en planterad låg häck. I norr finns planterade trädrader, likaså i väster och i söder men ej i öster. Grusade gångar leder fram och runt kyrkan samt ut i sidogångarna. Vid portalen finns ett handledsräcke av svart smide. Ytterligare en kyrkogårdsgrind finns i norr samt en i nordost med små trappsteg på muren.

Gravvårdarna är lagda i N-S riktning. S.k. singelgravar med naturstenskarm finns på kyrkogården. På kyrkogården finns lyktstolpar med runda glaskupor och planterade buskar och tujor. Även träbänkar med svartmålade sidostycken finns utplacerade.

I norr finns ett BISÄTTNINGSRUM med en pardörr täckt med kopparplåt, fasad av cement samt sten, platt plåttak.

Kyrkogårdens sydöstra del är indelad i tre etapper. Här finns trappor av natursten med svarta ledstänger. Denna del har två grindar i söder lika de i västra delen av kyrkogården. I den södra muren finns järnkringlor i vilka man förr band sina hästar. En senare tillkommen mur av släthuggen sten finns i sydost.