Stäng fönster Töreboda kn, TRÄSTENA 7:1 TRÄSTENA KYRKA

Beskrivning
TRÄSTENA KYRKA är öst - västligt placerad i nordvästra delen av den stora kyrkogården. Kyrkogårdens huvudingång i norr utgörs av en dubbel, troligen ursprunglig, smidesgrind med svängda överstycken, voluter mm. Grinden är placerad mellan stenstolpar, krönta av stenklot. Från grinden leder en asfalterad gång söder ut mot kyrkans västportal.
Kyrkogården omges av en kallmurad stenmur och av en gles trädrad. Utmed fasaden, mellan torn och långhus, växer några låga barrträd. Indelning i gravkvarter saknas. Söder om kyrkan finns huvudsakligen nyare gravvårdar, medan de äldre finns utmed östmuren samt i nordöstra hörnet. Enstaka vårdar omges av stenram. Nordöst om kyrkan finns Friherre Alfred von Daléns gravsten från 1907, omgiven av grus och järnstaket och med två tujor samt pilar.