Stäng fönster Stockholm kn, CEREMONIMÄSTAREN 2 M.FL. MÄLARBLICK

Beskrivning
Området Mälarblick i Nockebohov med 51 radhus och kedjehus samt några fristående garagebyggnader, uppfört under 1960-talets första hälft. Bebyggelsen är placerad i anslutning till Ferievägen och Mälarblick, på en bergskam med utsikt mot Ekerö. Området karakteriseras av en tydlig anpassning till den starkt kuperade terrängen, och av en arkitektoniskt enhetlighet med små men markerade variationer beroende på läge och hustyp. Marken kring bebyggelsen har i hög grad naturkaraktär, med friväxande tallar, lövträd och berg i dagen. De relativt små tomterna kringgärdas ofta av klippta häckar och har även stenlagda gångar, ytor i betongplattor, rabatter, gräsmattor, buskage och fruktträd. Asfalterade infartsvägar och promenadstigar löper kring flera av längorna. Vid husens entréer hittar man små planteringar, ofta prydligt inramade av stödmurar i natursten. Utemiljöernas trappor är ofta utförda i betongsten med smidesräcken.