Stäng fönster Göteborg kn, KÄRRA 65:1 KÄRRA KYRKA

Beskrivning
Anläggningen består av kyrka, kyrkotomt, församlingshem och parkering. I väster löper lokalvägen Lillekärr Södra, en ganska lite trafikerad väg som slutar vid Kärra centrum. Anläggningen gränsar i söder till ett villaområde, i väster till ett större område med flerfamiljshus, i norr och öster finns små grönområden. Öster om församlingshemmet står en milsten från 1737.

KYRKAN ligger i anläggningens södra del. KYRKOTOMTEN är planterad med lövträd, tujor och buskar. Längs den södra och delar av den östra tomtgränsen står ett ganska lågt brunmålat trästaket. Innanför staketet står klippta lövträd. I öster och nära det sydvästra hörnet står grindstolpar av huggen sten. Grindarna av smidesjärn är nedtagna för reparation. Längs den västra tomtgränsen står tujor innanför en häck av grön och röd berberis. I övrigt finns uppvuxna lövträd och prydnadsbuskar ganska fritt planterade på tomten. Öppna ytor är gräsbesådda och gångarna är asfalterade. Tomtens norra ände är mer otydligt avgränsad mot församlingshemmet.

FÖRSAMLINGSHEMMET norr om kyrkan uppfördes 1978. Det ligger i nord-sydlig riktning längs anläggningens östra kant. Det är en envåningsbyggnad med rödmålade träfasader, fönster- och dörromfattningar, knutbrädor och vindskivor är vita. Det stora taket dominerar uttrycket. Det är täckt med tvåkupigt lertegel. I byggnadens norra ände ligger ett daghem som har en inhägnad utegård i anläggningens norra ända. Mellan församlingshemmet och vägen finns en ganska stor asfalterad parkeringsplats med infart från Kärra Kapellväg i söder. En barack står mellan parkeringen och lekskolans utegård. Den har vita fasader dekorerade med röda lister.