Stäng fönster Skövde kn, HORNS SN, AGRAR SMÅINDUSTRI, Västra Götaland

Horns socken ligger norr om Skövde och är ett långsmalt område och det större området som socknen tillhör betecknas landskapet som slätt., mellan- och skogsbygd. Skogsmarken är produktiv i randskogsbygd men bygden är till stor del inriktad på spannmål men också betesdjur.

Det större området har väl bevarad agrar bebyggelse från 1800- och 1900-talen men också bevarade bondgårdsmiljöer. Här finns större byar med bevarad struktur trots skiftena, till exempel Horn. Bebyggelsen i Horns socken består av bondgårdar men också småbruk och enstaka torp. Horn har också exempel på större gårdar, tegelbruk och smedja.

Källa:
Kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer i Skövde kommun (1988) Skara: Skarborgs länsmuseum och Kulturnämnden i Skövde kommun