Stäng fönster Järfälla kn, JAKOBSBERG 11:5 JAKOBSBERGS TINGSRÄTT

Historik
TINGS- OCH RÅDHUSINVENTERINGEN, ANLÄGGNINGSHISTORIK OCH BESKRIVNING - Från och med 1977 bröts Järfälla och Upplands-Bro kommuner ut ur Sollentuna och Färentuna tingsrätt och bildade en egen jurisdiktion. Den nya tingsrätten fick namnet Jakobsbergs tingsrätt (SFS 1975:1284). Tingsstället och kansliet placerades i de centrala delarna av Jakobsberg, inte långt ifrån järnvägsstationen, i ett område som uppförts på 1950- och 1960-talen. Domstolslokalerna var mellan åren 1977 och 1992 inrymda i det så kallade "Posthuset" vid Riddarplatsen.
I juni 1992 flyttade tingsrätten till nybyggda lokaler i ett kontorshus på Ynglingavägen ("Blå huset"). Huset hade uppförts under åren 1991-1992 (arkitekt var Lars Strömberg).
Jakobsbergs tingsrätt ligger mitt i samhället, i korsningen Adilsvägen-Ynglingavägen.

För ytterligare information om domsagans historik, se under Dokument.