Stäng fönster Nynäshamn kn, TORSVI 2:3 J A G ACKES VILLA

Historik
Boningshuset i en och en halv våning byggdes 1914 efter ritningar av konstnären J A G Acke, som bebodde huset till 1920. Väggarna är klädda med vitmålad panel och gavelspetsarna med liggande brunmålad panel. Det höga taket är tegeltäckt med taksparrarna snidade som djurhuvuden. Bland övriga byggnader på tomten märks en gäststuga med liggande röd panel under sadeltak och en bod av sten med vitrappade väggar. Till fastigheten hör två timrade sjöbodar belägna på ön Larsviksklubben. Bodarna, som härrör från 1800-talet, har öppen gavelsvale och vasstak. Den ena av dem används som gäststuga, den andra som båthus.