Stäng fönster Katrineholm kn, HASTFERSTÄPPORNA 1:1 ÖSTRA VINGÅKERS KYRKSTALL

Historik
Östra Vingåkers kyrkstall torde vara uppfört under 1800-talets första hälft men har senare flyttats flera gånger till följd av ändrad vägdragning. Det är en rektangulär byggnad med grönmålad lockpanel på regelstomme och tegeltäckt pulpettak. Gavlarna är uppdragna till sydfasadens höjd och liksom denna avslutade med en profilerad vitmålad list. I sydfasaden finns sex stickbågiga svartmålade portar med vita omfattningar. Över de olika portarna står gårdsnamnen Beckershof, Prostgården, Barksäter, Krämbohl, Skalltorp och Sjöholm målade. Trots flyttningen har kyrkstallet - ett av de få bevarade i lanskapet - i huvudsak bibehållit sitt ursprungliga utseende.