Stäng fönster Stockholm kn, SKOGSKARLEN 1 M.FL.

Beskrivning
Sexton stycken flerbostadshus i tre våningar uppförda 1950/53 för Aktiebolaget Familjebostäder efter ritningar av Olle Zetterbergs arkitektkontor. Samtliga hus är putsade, med undantag av tre hus längst i söder (hus 5, 6 och 7 i fastigheten Virkesstapeln) som har fasader i gult tegel. Området är beläget i den sydvästra utkanten av Stureby, strax sydöst om Sturebyskolan och avgränsas i söder av Örbyleden och Tunnelbanans sträckning. Anläggningen består av tre fastigheter.

Skogskarlen 1 ligger norr om Bäckaskiftsvägen och består av tre kortare lamellhus samt en bågformad huslänga som omsluter en återvändsgränd samt en sluttande grön innergård. På gården finns berg i dagen, sparade tallar, bänkar, sopsorteringsstationer samt en lekplats.

Sydväst om Bäckaskiftsvägen ligger Tummaren 2 bestående av fem högt belägna lameller och en panncentral grupperade kring en innergård. Gården består av en gräsplan med buskar och sparade tallar samt lekplats, grill, bord och bänkar. Via en infart från Bäckaskiftsvägen kommer man in till en asfalterad plan med några parkeringsplatser. Längst huskropparna löper asfalterade gångar, delvis kantade av betongsten.

Fastigheten Virkesstapel 1 ligger söder om Bäckaskiftsvägen och består av sju stycken lameller grupperade kring en gård. Via Bäckaskiftsvägen kommer man in på en asfalterad plan med några parkeringsplatser. I övrigt är innergården gräsbevuxen med undantag av slingrande, asfalterade gångvägar. På den busk- och trädbevuxna gården finns vidare utplacerade bänkar, piskställningar, en bod, en lekplats samt en lekstuga.