Stäng fönster Stockholm kn, GAMLEBO 8

Gamlebo är ett äldreboende med 29 platser, beläget i Stureby i södra
Stockholm. Målgruppen är hemlösa män och kvinnor över 65 år med
missbruksproblem och psykisk ohälsa. Äldre hemlösa ska genom Gamlebo få tillgång till ett särskilt äldreboende som är anpassat till denna målgrupps
speciella behov av stöd, omvårdnad och tillsyn samt ge en trygghet som varar till livets slutskede.

Ålderdomshem i rött tegel om två våningar med källare, uppfört under 1950-talet. Byggnadskomplexet består av två sammanlänkande byggnadskroppar hus 3 och 4. Anläggningen är belägen invid Tussmötesvägen i den nordöstra delen av Stureby i nära anslutning till Svedmyra tunnelbanestation. Området avgränsas mot gatan med Gunnebostaket, marken runt byggnaderna är gräsplanterad med enstaka barr- och lövträd. I huskroppens vinkel mot Tussmötevägen finns uteplats för de boende med träbänkar och bord. Marken vid uteplatsen är lagd med betongsten. En asfalterad gångväg leder fram till huvudentrén placerad i husets vinkel mot norr. Anläggningen har bevarat mycket av sin ursprungliga karaktär.