Stäng fönster Stockholm kn, TRYCKERIET 14 LÄRARHÖGSKOLAN LERNIA

Beskrivning
Stor kontorsbyggnad i norra Liljeholmen från sent 1970-tal – idag huseras här Lärarhögskolan Lernia. Från byggnadens plan 3 leder en gångbro norrut mot grannbyggnaden i Tryckeriet 13.

Mot gatorna i asfalterade trottoar med friser i gatsten eller betongplattor samt planterade lövträd. Norr om fastigheten finns en betongramp som löper i väst-östlig riktning mellan Trekantsvägen och Mejerivägen – rampen är sammanbyggd med både Mejeriet 14 och Mejeriet 13.

I öster, vid korsningen Lövholmsvägen – Mejerivägen, skjuter husets bottenvåning ut så att en kvadratisk gård bildas vid skolans huvudentré. Gården har en stor hårdgjord rundel i sin mitt i asfalt och bruna betongplattor med frilagd ballast. Runtom finns gräsytor, häckar samt lövträd. I slänt mot öster en bred betongtrappa.