Stäng fönster Göteborg kn, NORDSTADEN 14:1 M.FL. GÖTEBORGS HANDELS- OCH SJÖFARTS TIDNING

Beskrivning
Köpmansgatan 4-6, utgörs av två fyravåningshus i rött och gult tegel med mönstermurning och formtegel. Husen ritades av arkitekt V. Adler. Fasaderna är symmetriskt komponerade med två butiksdörrar i mitten och var sin större port ytterst. I trapphuset på Köpmansgatan 4 finns kraftiga gjutjärnskolonner.

Köpmansgatan 8-12/Tyggårdsgatan 4 uppfördes som kontorshus i tre våningar, efter ritningar av arkitekt V. von Gegerfelt. Byggnaden har fasader av gult tegel med mönstermurning. Murverken hålls samman av ankarjärn med dekorativa slut.

Postgatan 15/Tyggårdsgatan 2, är ett kontorshus i tre våningar med fasader i rött och gult tegel med mönstermurning, putsade fält och stora fönsterytor. Byggnaden ritades av H. Hedlund för Göteborgs Handels- och sjöfartstidning. Den är utförd i för tiden typisk jugendstil och har stor betydelse för miljön kring Kronhuset.