Stäng fönster Stockholm kn, VITA LILJAN 4 BREDÄNG

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999

Kontors- och lagerbyggnad i arbetsplatsområde nordost om Bredängs centrum.

I hörnet av Gröna Stugans Väg och Vita Liljans Väg ligger en kontorsbyggnad bestående av tre byggnadskroppar.
Byggnadskroppen närmast Vita Liljans Väg, den egentliga kontorsdelen, är placerad i nordsydlig riktning och har två våningar samt en suterrängvåning. Väster om denna ligger en parallellställd envåningslänga samt en vinkelrätt placerad tvåvåningsbyggnad för lager. Parkeringsplasten och varuintaget i sydväst omgärdas av ett högt gunnebostängsel som är försett med grindar mot Gröna Stugans Väg. I norr gränsar tomten mot ett parti med naturmark med berg i dagen, i väster mot en grässlänt och en terrasserad parkeringsplats. En trappa, på ömse sidor omgiven av gräsmattor, leder från Vita Liljans Väg upp till huvudentrén. I hörnet av Gröna stugans väg och Vita Liljans Väg finns en mindre parkeringsplats.

· Våningar: 2 och suterräng, 2, 1
· Tak: Flackt, form och material ej belagt, plåtinklätt murkrön.
· Fasad: Brun- och vitlackerade plåtar. Korrugerad vit plåt (Kontorsdelen).
· Sockel: Betong
· Fönster: Enlufts, trä, vitmålade.
· Entré: Uppglasad pardörr i silvereloxerad aluminium, sidoljus, Skärmtak i plåt.
· Stomme: Ej utrett.
· Förändringar: Den vinkelställda tvåvåningsbyggnaden som inrymmer lager byggdes till 1981.

Kontorsbyggnadens suterrängvåning har puts med stenig yta och imiterade fogar. På lågdelens sydfasad finns garageportar i aluminium.

KOMMENTAR
Byggnaden karakteriseras av en tydlig uppdelning mellan kontorsdel och lagerdel, ett tema som även tillbyggnaden från 1981 ansluter till. Byggnaden är välbevarad.