Stäng fönster Stockholm kn, TEMPELRIDDARORDEN 9 BREDÄNG

Klassificering: Streckat

INVENTERING 1999
Inventeringsdatum: 991012

Denna byggnad är ett vinkelbyggt skivhus i fyra och fem våningar med suterrängvåningar, placerad i öst-västlig respektive nord-sydlig riktning längs Vita Liljans väg och Tempelriddarvägen. På byggnadens gårdssida finns två komplementbyggnader med flacka pulpettak och fasader i vit stående panel. Bostadshuset avtrappas upptill med en våning mot väster. Taken är flacka pulpettak täckta av svart plåt. Fasaderna är av vita och rosa betongelement. Fönstren är av en-, två och treluftstyp. Balkongerna är utanpåliggande. Entréerna är i liv med fasad med skärmtak. Trapphusen över entréerna mot gatan är försedda med uppglasningar av betongglas.

KOMMENTAR
Tillsammans med husen på Tempelriddarorden 4, bidrog detta hus till den förtätning av Bredäng som skedde i början av 1990-talet