Stäng fönster Stockholm kn, CONCORDIA 3 BREDÄNG

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999
Inventeringsdatum: 991007

Denna förskola ligger i ett kuperat skogsparti på en höjd öster om Bredängs centrum.

Väster om området ligger Bredängsskolan i kvarteret Concordia 5, i nordöst finns en förskola i kvarteret Concordia 3, hus 2. I öster ligger en parkyta med lekplatser med mera. Runtom områdets gränser går i söder och i nordöst ett lågt trästaket, i väster löper ett gunnebostängsel. Till förskolan leder en asfalterad gångväg. På byggnadens norra och södra sidor ligger lekplatser. Här finns även ett par gulmålade förrådsbyggnader med träpanel och flacka plåttäckta sadeltak.

· Våningar: 1.
· Tak: flackt sadeltak, svartmålad plåt.
· Fasad: gulmålad liggande panel som delas in i fält av stående vitmålade lister. Vitmålade knutar.
· Sockel: låg, gråmålad betong.
· Fönster: tvåluftsfönster med tvärpost på fasad mot norr. Fasad mot söder har ett band av fönster. Vitmålat trä.
· Entré: entréer på sydfasad. Glasade dörrar i silvereloxerad aluminium. Skärmtak av svartmålat trä.
· Stomme: trä.

Längan är placerad i öst-västlig riktning, byggnadens mittdel är förskjuten.

KOMMENTAR
Byggnaden har en enkel karaktär och är utformad med omsorg om detaljer och gestaltning. Huset är välbevarat. Daghem av samma typ förekommer även i kvarteret Amarantern 4 i Bredäng samt Djursätra 1 och Lövsätra 4 i Sätra.