Stäng fönster Stockholm kn, CONCORDIA 3 BREDÄNG

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999
Inventeringsdatum: 991007

Denna förskola ligger i ett kuperat skogsparti öster om Bredängs centrum.

Väster om området ligger Bredängsskolan i kvarteret Concordia 5, i norr och öster ett skivhusområde respektive en park. Sydväst om förskolan ligger ett daghem i området Concordia 3, hus 1.

Terrängen sluttar mot nordöst. Runtom områdets gränser i norr, öster och söder löper ett lågt trästaket, mot skolan i sydväst finns ett gunnebostängsel. Vid byggnadens norra, nordöstra och sydöstra sidor finns lekplatser, gräsmattor och en förrådsbyggnad med fasader i grönmålad träpanel. Till byggnadens entréer leder asfalterade gångstigar.

· Våningar: 1, med suterrängvåning.
· Tak: utskjutande flackt sadeltak, betongtegelpannor.
· Fasad: gulbrunt tegel.
· Sockel: gråmålad betong.
· Fönster: en- och tvåluftfönster i rödmålat trä.
· Balkong: placerad på fasad mot nordväst. Tryckimpregnerat trä, front av stående träplankor.
· Entré: enkelställda entrédörrar i grönmålat trä, med smala glasrutor och sidoljus. Skärmtak med betongtegelpannor vid vissa entréer. Ett antal uppglasade röda dörrar i laminat på fasad mot nordöst.
· Stomme: betong, ej belagt.

Byggnaden är placerad i nordväst-sydöstlig riktning och består av tre förskjutna mindre byggnadskroppar. På fasad mot söder finns en runt hörnet gående veranda av tryckimpregnerat trä, med pulpettak täckt med korrugerad plåt.

KOMMENTAR
Förskolan avviker genom sina tegelfasader från övriga "barnomsorgsbyggnader" i Bredäng som alla har panelfasader i trä. Byggnaden är välbevarad.