Stäng fönster Stockholm kn, KONSTNÄRSRINGEN 63 BREDÄNG

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999
Liten daghemsbyggnad i närheten av Skärholmsvägen i södra Bredäng.

Daghemmet har ett avskilt läge på en bergsknalle mellan ett radhus- och ett kedjehusområde. Norr om daghemmet finns ett litet grönstråk och i söder löper Eksätravägen. Tomten inhägnas av ett trästaket, och är kuperad med den naturliga vegetationen tillvaratagen. Det finns också en lekplats, ett förråd samt en liten paviljong.

BYGGNAD
· Tak: Pappklätt pulpettak och en neddragen plåtklädd takfot.
· Fasad: Grönmålad stående träpanel med en låg sockel klädd med grå eternitskivor.
· Fönster: Vitmålade en- och tvåluftsfönster i trä, där tvåluftsfönstren har en högt liggande tvärpost.
· Entré: Placerad mot norr och nås via en veranda i tryckimpregnerat trä. Verandan sträcker sig längs större delen av fasaden och täcks av ett skärmtak.
· Stomme: Trä.
· Förändringar: Inga noterade förändringar.
Byggnaden är en envåningslänga i öst-västlig riktning.

KOMMENTAR
Denna vanligt förekommande daghemstyp utgörs av en låg trälänga med ett modernistiskt formspråk. Den karaktäriseras av en ren och avskalad exteriör där det flacka pulpettaket, den stående träpanelen och det markerade skärmtaket är återkommande drag. ( För fler exempel se: Laxholmen 4 i Vårberg, Furuholmen 202 och Korsholmen 61 i Skärholmen, samt Långsätra 2 och Kråksätra 2 i Sätra).