Stäng fönster Stockholm kn, WAHRENBERG 9 M.FL.

Beskrivning
Anläggningen består av två butiks- och kontorshus vid Drottninggatan respektive vid Brunkebergstorg, uppförda i början av 1970-talet. Mot Drottninggatan är marken mönsterlagd med vit/mörkgrå betongplattor, kvadratiska och rektangulära. Mot Brunkebergstorg är marken mönsterlagd med vita och svarta betongplattor. Mot Herkulesgatan och Vattugatan; grå betongplattor. På trottoaren mot Brunkebergstorg har restaurangen utställda bord och stolar för uteservering under sommarhalvåret.

I huset vid Drottninggatan (Wahrenberg 9) fanns vid inventeringstillfället Posten Företagscenter, samt butikerna Kladdes kebab, My Design, Cubus, Face.

Byggnaden vid Brunkebergstorg (Wahrenberg 10) inrymde vid inventeringstillfället Duty Security, Orbiglobe, On Office Scandinavia AB, Antenn Consulting AB, Alimak Hek Group AB, Archus Arkitekter, Multisoft Consulting. I bottenvåningen fanns restaurang Taverna Efes.

Husen uppfördes ursprungligen som delar av det stora parkeringshus som ligger mellan byggnaderna vid Herkulesgatan och Vattugatan, idag kv. Wahrenberg 11. Detta hus fick i slutet av 1990-talet helt ny karaktär när det byggdes på med bostäder.