Stäng fönster Stockholm kn, SNÄCKAN 7 HOTELL SHERATON

Beskrivning
Hotell Sheraton uppfördes åren kring 1970 och är beläget i citys sydvästra del, mellan Vasagatan, Tegelbacken och Herkulesgatan. I öster gränsar hotellet till kontorshuset i Snäckan. Hotellets höga arkad mot Tegelbacken fortsätter österut genom Snäckan 8. Från arkaden har man tillträde till Tysta Marigången som löper norrut mot Klara Västra Kyrkogata. Marken runtom huset, på trottoarer och i arkad är belagd med grå kvadratiska betongplattor. Trappan från Vasagatan till Herkulesgatan smalnar av upptill, och har steg och vilplan i granit samt räcken i rostfritt stål. Hotellets huvudentré vetter mot Tegelbacken. Infarter till hotellets garage och lastplatser sker från Vasagatan och Tysta Marigången.

Hotellets innergård har en välbevarad och tidstypisk utformning av hög arkitektonisk klass. Marken är lagd med grå kullersten, och har friser av olika bredd av smågatsten. Gården är utförd i flera nivåer. På den högre nivån i norr finns i ena hörnet ett böljande mönster. Intill varandra i den sydöstra delen finns en nedsänkt springbrunn (idag ej i drift) samt en stenportal från 1600-talet, upphängd i en cortenstål-konstruktion. Den tårpil som ursprungligen stod här är idag borta. I den sydligaste delen sluttar gårdens marknivå brant, ned mot de stora fönster som var avsedda att skänka dagsljus till hotellets entréhall.

Förutom själva hotellverksamheten inrymdes vid inventeringstillfället även ett antal butiker i byggnaden, Syrianair, Europcar, Wasa Orrefors Crystal, Ånedinlinjen. Dessutom finns den förmodligen tyskinspirerade restaurangen Die Ecke i byggnadens sydvästra hörn.