Stäng fönster Stockholm kn, ORGELPIPAN 7

Beskrivning
Kontors- och affärshus från 1960-talets första hälft. Fastigheten omfattar vid sidan av byggnaden som har fasader mot Klarabergsgatan, Vasagatan, Mäster Samuelsgatan och Klara Norra Kyrkogata även en underbyggnad under Klarabergsviadukten och två trappor från Vasagatans nivå till den högre belägna Klarabergsgatan.

Vid Mäster Samuelsgatan finns in- och utfart till Continentalgaraget och interna lastgator. Åt samma gata är byggnadsvolymen uppbruten och ett par våningar ovan marknivå finns planterade terrasser.

Vid Klarabergsgatan ståt fem lövträd framför byggnaden. Trapporna ner till Vasagatan är individuellt utformade men baseras på trappsteg och väggbeklädnad i skiffer. I den södra trappan utsmyckningar av kopparrundlar vid dörr.

Underbyggnaden byggdes ut runt år 1990 och rymmer McDonald´s, personingång till Continentalgaraget samt en tobaksaffär. Fasaden är rundad och uppglasad. Sockel av svart polerad natursten. Fönsterpartierna indelade av mörkrå metallpartier, glaslister i naturanodiserad aluminium. Tobaksaffär har bruneloxerad aluminmudörr, McDonald´s indragen automatdörr i rostfritt stål och downlights. Till Continentalgaraget galsad pardörr med svängda trycken i brons eller koppar.