Stäng fönster Stockholm kn, PUTTEN 15 GÖTEBORGS BANK

Beskrivning
Bank- och affärshus från mitten av 1960-talet, uppfört som ett i raden av komplex med fasader åt Malmskillnadsgatan och med souterrängdelar med terrasser mot Sveavägen. Byggnaden är i norr hopbyggd med det samtida Putten 16 och i söder avgränsas byggnaden av Mäster Samuelsgatans viadukt, i sin tur underbyggd med in- och utfart till det underjordiska Malmfaret, ett underjordiskt försörjningsystem till omkringliggande fastigheter.

Terrassen ovan Sveavägen är förminskad genom en tillbyggnad och lövträd står relatvitv tätt planterade längs kanten. Terrassräcket utgörs av fasadens granit med plåtavtäckning. I söder står fyra flaggstänger med Nordeaflaggor.

Byggnaden disponeras i februari 2007 av Nordea med publikt bankkontor som nås från både Malmskillnadsgatan och Sveavägen. I butikslokaler vid Mäster Samuelsgatan frisersalong och Dialect mobiltelefonbutik. Från Sveavägen entréer till Resia, Ticket, Farraw väskor, Skopunkten, Netto och Café Corso.