Stäng fönster Stockholm kn, MEDALJONGEN 3 KÄMPETORPSSKOLAN

Beskrivning
Anläggningen utgörs av Kämpetorpsskolan. Skolan ritades av Paul Hedqvist och uppfördes mellan 1952 och 1969. Ursprungligen utgjordes skolan av de befintliga husnr 3, 4 och 5 men även av två lika paviljonger som var lokaliserade i anläggningens södra hörn. En av paviljongen var gymnastiksal, men under 1990-talet revs den och ersattes med en nybyggd gymnastiksal lokaliserad i det västra hörnet. Den andra paviljongen revs 2003.
Skolans ljussal med sitt originella tälttak utgör ett landmärke i området. Skolan ligger utmed Älvsjövägen och vid Solbergas bergsbrant, och omgärdas till stora delar av småhusområden.
Skolgården är till största del asfalterad men gräsytor, träd och växtlighet finns. Anläggningen gränsar även till en stor grusad fotbollsplan i öst. Vid hus nr 5 gavel mot skolgården finns en senare tillkommen stor scen i trä. Skolan har varit med om del mindre ombyggnader,( se byggnadshistorik) som en tillbyggd entré samt att alla entrépartier har bytts till aluminium.