Stäng fönster Stockholm kn, RINGSJÖN 1 SKANSKVARNSKOLAN

Beskrivning
Låg- och mellanstadieskola uppförd 1946 och kompletterad med gymnastikbyggnad i slutet av 1960-talet samt med fritidshemsbyggnad och skolpaviljong på 1980- respektive 1990-talet utmed Gullmarsvägen. Skolan sluter sig som en mur mot Årsta skog i norr och naturmarken tar vid direkt in på fasaden. Längs västra kanten av fastigheten sträcker sig en varutransportsinfart på en betongterrassering med smidesräcke. I östra kanten finns parkeringsplatser bakom gymnastikbyggnaden. Stora delar av skolgården är inhägnad med gunnebostängsel och liksom den mindre handbolls- och fotbollsplan som är placerad i södra delen av gården. Även den mindre yta som hör till förskolan är inhägnad. Skolgården rymmer också en basketplan, två klätterställningar och en pålomgärdad rund sandlåda vid sidan av flera mindre förrådsbyggnader. Vegetationen domineras av satta tallar men lövträd och nyponrosor förekommer.