Stäng fönster Stockholm kn, PORSLINSKÖKET 2 LOVISELUNDSSKOLAN

Beskrivning
Lågstadieskola från mitten av 1950-talet belägen mellan Hässelby centrum och Olle Engkvists familjehotell. I skolans närhet har under 1980-talet byggts ett daghem och en parklek gränsar till skolområdet. Under 1980-talet byggdes även skolans gymnastiksal som vinkelställdes huvudbyggnaden. I anläggningens östra del återfinns en trelängad f d träningsskola runt en asfalterad gård med en centralt placerad sandlåda. Träningsskolan vänder sig bort från huvudskolgården som till stora delar är asfalterad. Träd- och gräsplanteringar förekommer, liksom gungställning och taktäckta bänkar. Grönstråk omger skolan. Skolbyggnaden och matsalen är sammanbundna med en mur som ger slutenhet mot centrum och lärarparkeringen.