Stäng fönster Stockholm kn, PARFLYGELN 2

Beskrivning
Tre flerbostadshus från mitten av 1950-talet belägna längs den svängda Enspännargatan. Lamellhusen är gestaltningsmässigt sammanhållna och varieras genom olika kulörer på balkongfronterna. En gångväg till Hässelby gårds centrum går mellan två av husen. En pizzeria ligger i souterrängvåningen i byggnad 2. Ett sophus med fasader av träpanel från 1990-92 ligger mellan hus 1 och 3. På gatusidan kännetecknas förgårdsmarken av gräs, buskar och björkar samt galvade cykelställ och asfalterade parkeringsplatser. Entrégångarna täcks av asfalt. I fastighetens västra del har en staketomgärdad uteplats anordnats under senare år. byggnaderna ligger i en kraftig sluttning och har vid sidan av tre hela plan även två souterrängvåningar. I byggnad 1 och 3 används den nedre av dessa plan för garage med separata infarter och följden är att marken närmast byggnaderna är asfalterad. Terrassmurar av natursten förekommer också på nedsidan.