Stäng fönster Stockholm kn, TERRASSMUREN 1

Beskrivning
Ursprunglig bostadshusanläggning från 1950-talet med fina proportioner och god gestaltning. Den långsmala anläggningen innefattar ett långt lamellhus och ett punkthus på plan mark. Lamellhuset ligger i nära nog nord-sydlig riktning, intill Astrakangatan, och har längst i norr en vinkling mot nordväst. Punkthuset ligger söder om lamellhuset, i hörnet av Enspännargatan och Astrakangatan. Norr om lamellhuset finns det en liten asfalterad parkeringsplats och en grässluttning med lite träd. Sedan vidtar Astrakangatan som här är en matargata. Mot ost finns det närmast huset buskar samt en asfalterad gångväg. Gångvägen har vissa partier belagda med röda betongplattor och den kan spärras av mot norr och söder med vita trägrindar. Utanför gångvägen är det ett gräsbevuxet parti med lekplatser med sandlådor och lekredskap innanför låga trästaket. Här finns också enstaka träd och buskar. Ut mot Astrakangatan, som här är en genomfartsgata, ligger en parkeringsplats. Mot syd finns lite gräs innan Enspännargatan, som är en matarga, vidtar. Intill punkthuset finns mot nordväst en lekplats. Mot väst är det gräs och en skogsslänt upp mot ett annat bostadsområde.
Gestaltningen är ursprunglig och välbevarad.