Stäng fönster Stockholm kn, KYRKTEGLET 1 S:T ERIKS KAPELL

Omgivningen
S:t Eriks kapell ligger på nordöstra delen av Kungsholmen, som till större delen är bebyggd med bostadshus från 1900-talets olika decennier. Närmaste granne västerut är S:t Eriks sjukhus. Trots närheten till den hårt trafikerade Fleminggatan är det tyst och stilla i den närmaste omgivningen.
Norröver ligger Barnhusviken med sin strandpromenad.

Anläggningen
Grubbens park, som med sina stora gräsmattor går in i den ytterst snävt tilltagna kyrkotomten, fungerar som rekreationsyta för de närboende. Kapellet har en asymmetrisk placering i områdets i övrigt axiala plan. En gång av smågatsten leder fram till kapellets huvudentré. Stora välvuxna träd som lönn, kastanj, hagtorn m m omger kapellet.

Kapellbyggnaden
Kapellet är mycket litet, uppfört med stomme av tegel. Det har en rektangulär planform med en absidformad utbyggnad mot nordväst. Huvudentrén ligger i sydost.