Stäng fönster Stockholm kn, BLEKINGEN 3 ÄNGBY KYRKA

Beskrivning
Kyrka och församlingshem från 1950-talet, placerat på en platå i nordöstra Blackeberg. Inom anläggningen finns tre sammankopplade byggnader placerade i U-form runt en innergård, med öppningen mot väster. Den norra längan innehåller bostäder, den östra församlingslokaler och den södra själva kyrkan. Innergården består av gräs, sparade tallar, björkar och rönnar och här och var finns berg i dagen. Där finns asfalterade gångar samt plana ytor och trappor belagda med skiffer. Vid innerhörnet mot nordväst finns en skifferbelagd lägre platå som delvis inhägnas av ett lågt trästaket. Intill denna finns en, vid inventeringstillfället torrlagd, plaskdamm/fontän. Mitt på gården står en klockstapel av betongpelare på en sockel av skiffer, krönt av ett maskinhus klätt med grå panel under sadeltak, i sin tur krönt av en tupp av koppar. Runt byggnaderna finns mot syd gräs, buskar, en putsad mur krönt av skiffer, en gångväg, och en liten park. Mot ost finns gräs, berg i dagen en gångväg och en skogssluttning. Mot norr finns en granitmur, en gångväg och en skogsluttning. Mot väst vidtar ett bostadsområde. I nordväst finns ett dubbelgarage med pulpettak täckt med sinuskorrugerad plåt, fasader klädda med gräddvit lockpanel och med vipportar av brun smalsinuskorrugerad plåt. Garaget är uppfört i sluttningen och vilar på pelare. Garaget är av modell "Termo", ritat av Björn Hedvall. Mot sydväst finns en parkeringsplats.