Stäng fönster Skara kn, MARUM 21:1 MARUMS KYRKA

Beskrivning
MARUMS KYRKA ligger öst - västligt placerad på en lummig kyrkogård invid Flian. Kyrkan omgärdas i väster, öster och söder av en kallmurad stenmur och i norr av en häck.
Kyrkogårdens huvudingång vetter från en mindre väg i öster. Den dubbla smidesgrinden pryds av balusterformade ornament samt överst av franska liljor. En grusgång leder från grinden och rakt över kyrkogården. En smidd enkelgrind i norra delen av västra kyrkogårdsmuren leder in på kyrkogården från väster. Grinden, med samma utsmyckning som huvudingången, är placerad mellan stenstolpar. En grusgång leder från grinden och österut och norr om denna finns en parallell grusgång. En likadan grind vetter mot trädgården söder om kyrkan.
Runt kyrkan leder en grusgång. Synlig kvartersindelning saknas. Närmast norr om kyrkan saknas gravar. Av de fåtaliga gravvårdarna omges ett fåtal, belägna söder om kyrkan, av stenram och en av järnstaket. I sydöstra delen av kyrkogården finns en gravtumba. I kyrkogårdens sydvästra hörn är upprest ett liljestensfragment samt en spetsbågig fönsteromfattning av sandsten(?).